SUOLIJÄRVI

Tamperelaisten oma oleskelutila

Keidas Mansessa

MISSÄ: Suolijärvi sijaitsee Vuoreksen ja Länsi-Hervannan asutusalueen välissä. Järven itäreunalla Suolijärven ulkoilumajassa on Kuikka Kafe.

TULE: Kafen vieressä on iso parkkipaikka. Pyöräillen ja jalan on myös helppo tulla. Nysse 6 (Teekkarinkadun pysäkki) tulee ihan viereen eikä Nysse 5:ltä, (Arkkitehdinkatu 17) ole majalle kuin vajaa kilometrin matka.
Ratikalla luontoon: lähin 3 ratikkapysäkki on Hervannan kampus ja siitä kävelee vartissa Kuikka Kafeeseen. Ratikalla voi ajella myös päätepysäkille ja sieltä kävellen Hervantajärven rantaa on Kuikka Kafeeseen noin 3 km.

KUNTOPOLUT: Suolijärven kierros on 4 km ja lyhyempiä reittejä voi valita jaksamisen mukaan. Maastopyöräilijälle löytyy myös haasteita kesällä sekä talvellakin. Uimarannan vieressä on myös ulkokuntoilulaitteet. Talvella on hyvät hiihtoladut ja kävelijöitä kutsuu rantapolku.

KOIRAT: Reitit ovat mainiot ison ja pienenkin koiran lenkkeilyyn, Kuikka Kafesta leijaileva höyrymakkaran tuoksu houkuttelee koirat myös terassille. 

UIMARANTA: Kesällä uimaranta hellii auringonpalvojia, osa alueesta on myös nurmitettu. Talvella avantouimareilla ja hiihtäjillä on lämpimät pukutilat, wc:t ja suihkut käytettävissä (kesällä myös).

SAUNA: Laudepaikkavaraukset:
https://juttusauna.fi/suolijarven-sauna/

MATONPESUPAIKKA: Parkkipaikan vieressä on matonpesupaikka, jossa pesualtaita 14. Matkaa Kafeeseen 100m.

LINKKEJÄ:
Suolijärven Sauna

Nysse reittiopas

Hervantajärven ja Suolijärven retkeilyalueen kartta

Tre kaupungin virkistyskäyttöopas